Ripaus Kurkumaa - Rulla ja Meze ravintoarviossa

Viivi
5
minutes

Haluamme kertoa läpinäkyvästi mitä syöt, kun tilaat Onnesta!

Ripaus Kurkumaa - Sieni-Shawarma rulla

Portobellosientä, sydänsalaattia, kurkkua, sumac-punasipulia, retiisiä, minttua, harissa majoneesia, tzatzikia, voi ja naan leipä

YHTEENVETO: Ravintorikas ateria, täynnä antioksidantteja, mutta jos omaat suolistosairauden tai jonkin autoimmuunisairauden, en suosittele tätä, sillä rulla on tehty vehnästä. Vehnä voi pahentaa autoimmuunisairauden oireita.

Portobello sieni ihana. Portobello-sienet ovat hyvä monien ravintoaineiden lähde, mukaan lukien: B-vitamiinit, Fosfori, Seleeni, Kupari, kalium.

Voi sisältää runsaasti hyvin imeytyvää menakinonia eli K2-vitamiinia, jonka runsas saanti pidentää elinikää, ehkäisee sepelvaltimotautia ja parantaa luuston terveyttä.

Harissa-tahna erittäin terveellinen, täynnä antioksidantteja.

SHAWARMA MAUSTETAHNA

Ihana yrttipommi täynnä lämmittäviä ja aineenvaihduntaa buustaavia yrttejä ja mausteita.

Neilikka eritoten: Yksi neilikoiden tärkeimmistä käyttötavoista on ruoansulatusjärjestelmän toiminnassa auttaminen. Niiden karminatiivisten ja tulehdusten vastaisten ominaisuuksien johdosta neilikat ovat täydellisiä ilmavaivojen ja ruoansulatushäiriöiden lievittämisessä. Neilikoista valmistettua uutetta voidaan myös käyttää haavaumien hoitamiseen. Auttavat vahvistamaan immuunijärjestelmää.

Mausteneilikassa on runsaasti K-vitamiinia ja folaattia sekä kivennäisaineista kaliumia, kalsiumia, magnesiumia ja mangaania. Fenoli- ja antioksidanttisuusarvot ovat mausteista korkeimmat. Mausteneilikka lievittää ruoansulatusvaivoja edistämällä sapen eritystä, poistamalla pahoinvointia sekä lievittämällä ilmavaivoja.

Mausteneilikassa on runsaasti K-vitamiinia ja folaattia sekä kivennäisaineista kaliumia, kalsiumia, magnesiumia ja mangaania. Fenoli- ja antioksidanttisuusarvot ovat mausteista korkeimmat. Mausteneilikka lievittää ruoansulatusvaivoja edistämällä sapen eritystä, poistamalla pahoinvointia sekä lievittämällä ilmavaivoja.

HUOMIO! Cronin taudin maksan pettämisestä kärsivän tulisi välttää neilikoita. Myös raskaana olevien ja imettävien.

Kardemumma sisältää runsaasti yhdisteitä, jotka voivat torjua tulehdusta.

Tulehdus syntyy, kun kehosi altistuu vieraille aineille. Akuutti tulehdus on välttämätön ja hyödyllinen, mutta pitkäkestoinen tulehdus voi johtaa kroonisiin sairauksiin.

Antioksidantit, joita löytyy runsaasti kardemummasta, suojaavat soluja vaurioilta ja estävät tulehduksen syntymisen.

Kasvikset leivän sisällä bueno.

Sipulit sisältävät antioksidantteja ja yhdisteitä, jotka taistelevat tulehdusta vastaan, alentavat triglyseridejä ja alentavat kolesterolitasoa – jotka kaikki voivat vähentää sydänsairauksien riskiä.

Niiden voimakkaat anti-inflammatoriset ominaisuudet voivat myös auttaa alentamaan korkeaa verenpainetta ja suojaamaan veritulpilta.

Kvertsetiini on flavonoidiantioksidantti, joka on erittäin tiivistetty sipuliin. Koska se on voimakas tulehdusta ehkäisevä aine, se voi auttaa vähentämään sydänsairauksien riskitekijöitä, kuten korkeaa verenpainetta.

Antioksidantit ovat yhdisteitä, jotka estävät hapettumista, prosessia, joka johtaa soluvaurioihin ja edistää sairauksia, kuten syöpää, diabetesta ja sydänsairauksia.

Sipuli on erinomainen antioksidanttien lähde. Itse asiassa ne sisältävät yli 25 erilaista flavonoidiantioksidanttia.

Erityisesti punasipulit sisältävät antosyaaneja – flavonoidiperheen erityisiä kasvipigmenttejä, jotka antavat punasipulille syvän värin.

Useat väestötutkimukset ovat osoittaneet, että ihmisillä, jotka kuluttavat enemmän antosyaanipitoisia ruokia, on pienempi sydänsairauksien riski.

Ripaus Kurkumaa - Meze

Hummus, baba ganoush, tabbouleh, tzatziki, porkkana-jogurttimeze, marinoidut oliivit ja naan leipä

HUMMUS:

Keitetyt kikherneet terveellisiä, sisältää paljon kuitua ja proteiinia.  Tutkimukset ovat osoittaneet, että kikherneiden syönti voi helpottaa ja säännöllistää suolen toimintaa. Voivat alentaa kolesterolia.

Valkosipuli ateriassa buustaa immunipuolustusta.

Tahini sisältää todella paljon kalsiumia ja hyvää rasvaa.

Hyvä öljy, chili lisää aineenvaihduntaa, granaattiomena täynnä antioksidantteja.

Kaiken kaikkiaan todella terveellinen annos - sisältää hyviä rasvoja, kuitua, kasviproteiinia ja antioksidantteja. Ateria on anti-inflammatorinen ja suolistoystävällinen.

BABA GANOUSH:

Munakoisossa on antioksidantteja, kuten A- ja C-vitamiinia, jotka auttavat suojaamaan soluja vaurioilta. Se sisältää myös runsaasti luonnollisia kasvikemikaaleja, joita kutsutaan polyfenoleiksi, jotka voivat auttaa soluja käsittelemään sokeria paremmin, jos sinulla on diabetes.

Myös vahvat antioksidantit tässä ateriassa, valkosipuli, juustokumina (molemmat poistavat tulehdusta kehosta) ja vaaleaa tahinia, joka hyvän rasvan lähde ja sisältää paljon kalsiumia.

Persilja toimii tehokkaana luonnollisena diureettina ja voi auttaa vähentämään turvotusta ja verenpainetta. Granaattiomenansiemenet täynnä antioksidantteja. Ateria on anti-inflammatorinen ja suolistoystävällinen.

PORKKANA-JOGURTTIMEZE:

Tämä hyvä ja kevyt suolistolle.

Sisältää kaikkI makrot, hyvin imeytyvässä muodossa. Lempeä suolistolle. Sisältää myös hyvän rasvan saksanpähkinästä - saksanpähkinät sisältävät paljon monityydyttymättömiä rasvahappoja. Lisäksi saksanpähkinöissä on alfalinoleeni- ja linolihappoja, joilla voi olla tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia, jotka pitävät verisuonet terveinä, minkä lisäksi ne vaikuttavat suotuisasti veren lipideihin.

Persilja toimii tehokkaana luonnollisena diureettina ja voi auttaa vähentämään turvotusta ja verenpainetta. Persilja on täynnä K-vitamiinia, joka on yhdistetty luuston terveyteen. Vitamiini tukee luun kasvua ja luun mineraalitiheyttä.

MARINOIDUT OLIIVIT:

Minttu on erityisen hyvä A-vitamiinin lähde, rasvaliukoinen vitamiini, joka on kriittinen silmien terveydelle ja pimeänäön kannalta.

Se on myös voimakas antioksidanttien lähde, etenkin verrattuna muihin yrtteihin ja mausteisiin. Antioksidantit auttavat suojaamaan kehoasi oksidatiiviselta stressiltä, joka on vapaiden radikaalien aiheuttama soluvaurio.

Oliivit - oliivit ovat hyvä kertatyydyttymättömien rasvojen lähde, jonka American Heart Association on osoittanut voivan parantaa sydämen terveyttä.

Oliivit ovat täynnä antioksidantteja, joiden on osoitettu auttavan kroonisessa tulehduksessa.

Kroonisella tulehduksella on keskeinen rooli monissa sairauksissa, mukaan lukien nivelreuma ja psoriaasi. Oliivit voivat auttaa vähentämään kroonista tulehdusta ja lievittämään näiden ja muiden sairauksien oireita.

Suolistoystävällinen ateria.

TSATSIKI:

Tämä myös suolistoystävällistä, sisältää terveellisiä ainesosia, kuten minttu, valkosipuli, oliiviöljy, sitruunamehu ja kreikkalainen jogurtti.

Tämä annos ei aiheuta tulehdusta kehoon.

TABBOULEH:

Ihanat raaka-aineet.

Kaneli ihana lisä - laskee verensokeria.

Sitruuna on puhdistava ja emäksisöivä.

Jos sinulla on autoimmunisairaus tai jokin muu krooninen sairaus - tämä ei paras ateria sinulle, sillä bulgur on tehty vehnästä - vehnä voi pahentaa autoimmunisaraudesta aiheutuvia oireita (gluteeni ylipäänsä, mutta vehnä pahin).

Tilaa Woltista!