Ravintoarviot Selavi Nutrition annoksista

Viivi
5
minutes

Haluamme kertoa läpinäkyvästi mitä syöt, kun tilaat Onnesta!

Kaikki Selavi Nutrition annokset ovat suolistoystävällisiä ja anti-inflammatorisia.

Selavi Nutrition - Kirjolohi

Musta riisi, kirjolohi 120g, varsiparsakaali, furikakea, kimchiä, fermentoitua porkkanaa sekä kurkkua, edamamea, kastiketta ja wasabimajoneesia (extra mild olive oil)

Musta riisi:

Mustan riisin syöminen voi parantaa sydämesi terveyttä ja yleiskuntoa. Suojaavien antosyaanien lisäksi musta riisi sisältää suuria määriä luteiinia ja zeaksantiinia, kahta karotenoidia, jotka tunnetaan roolistaan silmien terveydestä.

Antosyaanit ovat pigmenttejä, joita löytyy erilaisista sinisistä ja violeteista elintarvikkeista, ja ne auttavat suojaamaan solujasi vaurioilta. Näiden pigmenttien tiedetään myös vähentävän tulehdusta ja auttavan vähentämään sydän- ja verisuonisairauksien riskiä. Mustan riisin syöminen voi parantaa sydämesi terveyttä ja yleiskuntoa.

Flavonoidit, kuten antosyaanit, vaikuttavat myös verensokeritasoihin ja diabeteksen hallintaan.

Musta riisi sisältää runsaasti aminohappoja, rasvahappoja, antioksidantteja, flavonoideja, antosyaaneja ja muita fenoliyhdisteitä. Mustassa riisissä on 18 aminohappoa, sekä välttämättömiä ja ei-välttämättömiä tyyppejä. Aminohapot ovat tärkeitä monille kehosi toiminnoille, ihon ja kudosten korjaamisesta energiatason ja ruoansulatuksen parantamiseen.

Musta riisi on myös hyvä seuraavien ravintoaineiden lähde: Vitamin E, Riboflavin (B2), Niacin (B3), Beta-carotene, Lutein, Zeaxanthin, Calcium, Chromium, Phosphorus, Iron, Manganese, Potassium, Zinc, Copper, Magnesium.

Kirjolohi:

Lohi on loistava omega-3-rasvahappojen lähde, sisältää sydämelle terveellistä rasvaa, joka voi vähentää tulehdusta ja tukea aivojen terveyttä.

Lohi on yksi planeetan ravitsevimmista ruoista.

Tämä suosittu rasvainen kala ei ole vain täynnä ravinteita, vaan se voi myös vähentää tiettyjä riskitekijöitä useille sairauksille.

Toisin kuin useimmat muut rasvat, omega-3-rasvoja pidetään "välttämättöminä", mikä tarkoittaa, että sinun on saatava ne ruokavaliostasi, koska elimistö ei voi tuottaa niitä.

Yleensä useimmat terveysjärjestöt suosittelevat, että terveet aikuiset saavat vähintään 250–1 000 mg yhdistettyä EPA:ta ja DHA:ta päivässä.

EPA:lla ja DHA:lla on tunnustettu useita vaikuttavia terveyshyötyjä, kuten tulehdusta, verenpainetta alentava, syöpäriskin vähentäminen ja valtimoita ympäröivien solujen toiminnan parantaminen.

Lohen terveyshyötyjä:

  1. Runsaasti omega-3-rasvahappoja

Lohi on yksi parhaista pitkäketjuisten omega-3-rasvahappojen, eikosapentaeenihapon (EPA) ja dokosaheksaeenihapon (DHA) lähteistä.

Broccolini:

Parsakaali sisältää runsaasti kalsiumia ja magnesiumia, jotka auttavat säätelemään verenpainetta. Ristikukkaisena kasvina se sisältää runsaasti kuitua. Kuitu pitää kylläisenä pidempään, auttaa sulattamaan ruokaa kunnolla ja ehkäisee ummetusta. Se pitää myös verensokerisi matalalla tasolla.

Parsakaali sisältää myös antioksidanttia sulforafaania. Sulforafaani voi neutraloida myrkyt kehossasi, vähentää tulehdusta, suojaa syöpään johtavilta DNA-mutaatioilta

Hidasta mahdollista syöpäkasvaimen kasvua.

Furikake:

Nori on erinomainen jodin lähde, joten sen lisääminen ruokavalioon voi auttaa pitämään kilpirauhasen kurissa. Lisäksi norin syöminen voi auttaa alentamaan kolesterolitasoja brittiläisen Journal of Nutritionissa julkaistun japanilaisen tutkimuksen mukaan.

Merilevä voi sitoa raskasmetalleja ja auttaa poistamaan niitä kehosta.

Sisältää erilaisia suojaavia antioksidantteja. Antioksidantit taistelevat vapaita radikaaleja vastaan ja tekee niistä vähemmän haitallisia soluillesi.

Liiallisen vapaiden radikaalien tuotannon katsotaan olevan useiden sairauksien, kuten sydänsairauksien ja diabeteksen taustalla oleva syy.

Norissa on kuituja ja polysakkarideja, jotka voivat tukea suoliston terveyttä.

Suoliston bakteereilla on valtava rooli terveyden kannalta.

Näiden "hyvien" ja "pahojen" suoliston bakteerien epätasapaino voi johtaa sairauksiin.

Kuitu toimii paksusuolen bakteerien ravinnonlähteenä.

Kimchi:

Kimchi on fermentoitu ruoka, mikä tekee siitä erinomaisen probiootin. Samat laktobasillibakteerit, joita löytyy jogurtista ja muista fermentoiduista maitotuotteista, löytyy myös kimchistä. Kimchin niin kutsuttujen "hyvien bakteerien" nauttiminen voi auttaa ylläpitämään tervettä ruoansulatusta.

Fermentoidussa ruoassa olevien probioottien syöminen voi auttaa vähentämään monien ruoansulatuskanavan häiriöiden, kuten ärtyvän suolen oireyhtymän ja paksusuolentulehduksen oireita. Terveen suolistoflooran ylläpitäminen on tärkeää yleisen terveyden kannalta.

Kimchin sisältämät vitamiinit, kivennäisaineet ja antioksidantit voivat tarjota tärkeitä terveyshyötyjä. Koliini, jota löytyy kimchistä, on luonnollinen yhdiste, joka on elintärkeä solujesi, lihastesi, hermostosi ja jopa mielialaasi ylläpitämiseksi. Koliini on myös tärkeä muistin ylläpitämiselle.

Kimchi sisältää runsaasti K-vitamiinia, joka auttaa verta hyytymään ja estää luita haurastumasta.

Varhaiset tutkimukset osoittavat, että kimchi voi vahvistaa immuunijärjestelmää. Bakteerit, jotka auttavat fermentoimaan kimchiä, on yhdistetty immuunijärjestelmän parantumiseen.

Kimchissä oleva C-vitamiini voi myös auttaa vahvistamaan immuuniteettiä.

Probioottien on osoitettu parantavan sydämen terveyttä vähentämällä kolesterolia ja tulehdusta. Tutkimukset osoittavat, että kimchi voi myös vähentää ateroskleroosin riskiä sen antioksidanttisten, tulehdusta ehkäisevien ja kolesterolia alentavien ominaisuuksiensa ansiosta.

Probiootit ja aktiiviset yhdisteet kimchissä ja muissa fermentoiduissa elintarvikkeissa voivat auttaa torjumaan inflammaatiota.

Sama juttu fermentoiduissa kasviksissa (kurkku ja porkkana) eli tukevat suoliston mikrobiflooraa.

Kevätsipuli:

Ehkäisee vilustumista ja flunssaa, on antibakteerisia ja virustenvastaisia ominaisuuksia, on erinomainen lääke virus- ja flunssainfektioiden hoitoon. Apua ruuansulatukseen. Vähentää syöpäriskiä, alentaa verensokeritasoja. Pitää sydämesi terveenä, vahvistaa immuniteettia.

Voi:

Voi sisältää runsaasti hyvin imeytyvää menakinonia eli K2-vitamiinia, jonka runsas saanti pidentää elinikää, ehkäisee sepelvaltimotautia ja parantaa luuston terveyttä.

Wasabi-oliiviöljy-majoneesi

Laadukas majoneesi tehty oliiviöljyyn. Käytetty Borges Extra Mild oliiviöljyä.

Silmusalaatti

Tutkimukset ovat osoittaneet, että sulforafaani auttaa suojaamaan arseenilta ja torjunta-aineilta ja poistamaan niitä.

Anti-cancer benefits - depression relief - pain relief - cardio protection - antioxidants - type 2 diabetes and insulin resistance support.

Misokastike :

Mison runsas probioottipitoisuus voi vahvistaa immuunijärjestelmääsi ja auttaa torjumaan infektioita. Tästä huolimatta tarvitaan lisää tutkimuksia ennen kuin voidaan tehdä vahvoja johtopäätöksiä.

Mison tuotantoon liittyvä käymisprosessi edistää hyödyllisten bakteerien, probioottien, määrää. Näiden bakteerien uskotaan auttavan monissa terveysongelmissa, mukaan lukien ruoansulatus ja suoliston terveys.

Lisäämällä ruokavalioosi erilaisia fermentoituja ruokia voit auttaa edistämään hyödyllisten bakteerien ja entsyymien määrää suolistossa, mikä puolestaan voi parantaa suoliston mikrobien tasapainoa sekä ruoansulatuskanavasi toimintaa. Kun ostat misoa, valitse pastöroimaton, elävä, entsyymirikas tuote, joka tulee säilyttää jääkaapissa.

Säännöllisen mison kulutuksen uskotaan mahdollisesti vähentävän tiettyjen syöpien, mukaan lukien rintasyövän riskiä, erityisesti postmenopausaalisilla naisilla. Tämän uskotaan johtuvan tahnan isoflavonisisällöstä. Miso on myös runsas suojaavien antioksidanttien lähde.

Voi parantaa immuunijärjestelmää

Koska miso on runsas probioottisten bakteerien lähde, se voi tukea immuunijärjestelmää ja auttaa torjumaan infektioita. Erilaisten fermentoitujen ruokien, kuten mison, säännöllinen nauttiminen voi minimoida antibioottihoidon tarpeen infektioita vastaan. Tästä huolimatta tarvitaan lisää tutkimuksia eri bakteerikantojen, mukaan lukien misossa yleisimmin esiintyvien bakteerikantojen, hyötyjen arvioimiseksi.

Voi tukea aivojen terveyttä

Viimeaikainen tieto ja ymmärryksemme suolen ja aivojen välisestä yhteydestä tukevat ruokavalion ja erityisesti fermentoitujen ruokien kulutuksen merkitystä kognitiivisessa terveydessä, mukaan lukien ahdistuneisuus ja masennus. Vaikka paljon on opittu, on vielä enemmän löydettävää, ennen kuin voimme määritellä lopullisesti bakteerikannat, jotka voivat olla arvokkaimmat.

Käymisprosessi edistää myös probioottien, hyödyllisten bakteerien kasvua, jotka tarjoavat paljon erveyshyötyjä. A. oryzae on tärkein misosta löydetty probioottikanta.

Suolistosi on biljoonien bakteerien koti.

Jotkut ovat hyödyllisiä, kun taas toiset ovat haitallisia. Oikeantyyppisten bakteerien omaaminen suolistossa auttaa ylläpitämään tervettä suolistoflooraa.

Terve suolistofloora on erittäin tärkeää, koska se auttaa puolustamaan kehoa myrkkyjä ja haitallisia bakteereja vastaan. Se myös parantaa ruoansulatusta ja vähentää kaasujen muodostumista, ummetusta ja antibiootteihin liittyvää ripulia tai turvotusta.

A. oryzae on tärkein probioottikanta, joka löytyy misosta. Tutkimukset osoittavat, että tämän probiootit voivat auttaa vähentämään ruoansulatusongelmiin liittyviä oireita, mukaan lukien tulehduksellinen suolistosairaus (IBD)

Miso sisältää myös probiootteja, jotka voivat edistää suoliston terveyttä ja ruoansulatusta.

Miso sisältää myös runsaasti antioksidantteja, jotka voivat auttaa suojaamaan kehosi soluja vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta, jotka ovat eräänlainen syöpään liittyvä soluvaurio.

Miso sisältää ravintoaineita, jotka voivat auttaa immuunijärjestelmääsi toimimaan optimaalisesti.

Esimerkiksi mison probiootit voivat auttaa vahvistamaan suolistoflooraasi, mikä puolestaan lisää vastustuskykyä ja vähentää haitallisten bakteerien kasvua.

Lisäksi runsaasti probiootteja sisältävä ruokavalio voi auttaa vähentämään sairastumisriskiäsi ja toipumaan nopeammin infektioista, kuten flunssasta.

Lisäksi säännöllinen probioottipitoisten ruokien, kuten mison, nauttiminen voi vähentää infektioita torjuvien antibioottien tarvetta jopa 33 %.

Eri probioottikannoilla voi kuitenkin olla erilaisia vaikutuksia terveyteen. Tarvitaan lisää tutkimuksia misospesifisten kantojen avulla, ennen kuin voidaan tehdä vahvoja johtopäätöksiä.

Teriyakikastike:

Terveellinen, gluteeniton soijakastike, ei sokeria lisättynä (makeutukseen hunaja) ja inkivääri tärkeä tulehduksen poistossa. Anti-inflammatorinen.

Selavi Nutrition - Tofu

Musta riisi, tofu 100g, varsiparsakaali, furikakea, kimchiä, fermentoitua porkkanaa sekä kurkkua, edamamea, tulinen silmusalaatti, kastiketta ja wasabi-oliiviöljy-majoneesia

Samat kommentit kuin kirjolohesta, mutta laadukas kasviproteiini käytössä eli tofu kalan sijasta. Tofussa on toisin kuin muut kasviproteiinit, kaikki yhdeksän välttämätöntä aminohappoa, joita elimistö ei pysty valmistamaan itse.

Nattō

Fermentoidut soijapavut

Natto on uskomattoman ravitseva ja siihen liittyy erilaisia terveyshyötyjä, jotka vaihtelevat vahvemmista luista terveempään sydämeen ja immuunijärjestelmään.

Natto on perinteinen japanilainen ruokalaji, joka koostuu fermentoiduista soijapavuista ja jolle on ominaista limainen, tahmea ja sitkeä rakenne.

Sen tunnistaa helposti erottuvasta, hieman pistävästä tuoksusta, kun taas sen makua kuvataan yleisesti pähkinämäiseksi.

Japanissa nattossa on tyypillisesti päällä soijakastiketta, sinappia, ruohosipulia tai muita mausteita ja se tarjoillaan keitetyn riisin kanssa.

Natto on erityisen ravitseva, koska sen soijapavut käyvät läpi käymisprosessin, mikä luo olosuhteet, jotka edistävät probioottien kasvua.

Probiootit ovat hyödyllisiä bakteereja, jotka tarjoavat laajan valikoiman terveyshyötyjä.

Oikeantyyppiset bakteerit suolistossasi luo terveen suolistoflooran, mikä liittyy lukuisiin terveyshyötyihin, kuten ruoansulatuksen paranemiseen.

Natton probiootit voivat toimia suoliston ensimmäisenä puolustuslinjana myrkkyjä ja haitallisia bakteereja vastaan.

Tutkijat raportoivat, että probiootit voivat auttaa vähentämään kaasun muodostumista, ummetusta, antibioottien käyttöön liittyvää ripulia ja turvotusta tulehduksellisen suolistosairauden (IBD), Crohnin taudin ja haavaisen paksusuolitulehduksen oireiden lisäksi.

Natto sisältää runsaasti ravintoaineita, jotka edistävät terveitä luita.

100 gramman) annos nattoa tarjoaa 22 % suositellusta päivittäisestä saannista kalsiumia, joka on tärkein luistasi löytyvä kivennäisaine. Lisäksi natto on yksi harvoista K2-vitamiinin kasvilähteistä.

K2-vitamiinilla on keskeinen rooli luuston terveydelle aktivoimalla luuta rakentavia proteiineja, jotka auttavat tuomaan kalsiumia luihisi ja pitämään sen siellä.

Sitä ei pidä sekoittaa K1-vitamiiniin, jolla on tärkeä rooli veren hyytymisessä. Vertailun vuoksi natto sisältää sekä K1- että K2-vitamiinia.

Tutkimukset osoittavat, että K2-vitamiinilisät voivat hidastaa ikääntymiseen liittyvää luun mineraalitiheyden vähenemistä ja vähentää tiettyjen murtumien riskiä 60–81 %.

Käytämme laadukasta merisuolaa annoksissamme, ei pöytäsuolaa. Emme käytä Selavi Nutrition annoksissa halpoja kasviöljyjä emmekä gluteeni-viljoja. Ei myöskään aromivahventeita eikä lisäaineita, ei lisättyä sokeria.

Tilaa Woltista!